Voor mijn ziekte ben ik onder behandeling bij prof. dr. de Meirleir in Brussel. Hij heeft de diagnose late stage Lyme + co infecties bij mij gesteld, en is één van de zeer weinige artsen die hun nek uitsteken en complexe multi systeem ziekten (waar Lyme en ME onder vallen) wilt onderzoeken en behandelen.

Al is hij Medical Director bij WPI, onlangs in Nederland én België bij het parlement geweest om als medisch expert uit te leggen wat ME en Lyme inhouden, zijn de zorgverzekeraars van mening dat zijn behandeling niet in aanmerking komt voor vergoeding. Het zou niet voldoen aan de ‘huidige stand van wetenschap’. Wat onlangs bij het tweede Kamer debat al naar voren is gekomen, is dat de huidige stand van wetenschap in Nederland betreft Lyme hopeloos achterloopt, en erger nog: chronische Lyme patiënten helemaal geen behandeling biedt!

Dit is een groot onderdeel van het dubbele gevecht dat Lyme en ME patiënten moeten leveren. Ook wij, als in mijn ouders, man en ik, zijn aan het vechten om mijn behandeling vergoed en de ziekte erkend te krijgen. Maar tot die tijd wil ik wel beter worden. En het spaargeld is ondertussen al een tijdje op (aan behandelingskosten wel te verstaan ;-))

Dus heeft mijn familie in samenwerking met mijn ouders hun kerk ‘Talitha’s hope‘ opgericht. Op de Facebook pagina kun je meer info vinden.

Ken je mijn situatie niet en zou je graag meer willen weten? Lees dan hier mijn verhaal.

Liefs,
Talitha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s